HTML

Friss topikok

História-völgy

A História-völgy projekt tizenöt tematikus kiállítás a Bódva-vidék tizenegy településén, ebben a blogban ezeket a kiállításokat szeretnénk minél több emberrel megismertetni. A Históri-völgy tizenegy településén túl a környező falvak, kisvárosok látnivalóiról is szeretnénk minél több információt adni, sok hasznos információval, hogy ha valaki erre a vidékre téved, tudja, hogy sok látnivaló találhat a környéken. Ha valaki felfedezné a Bódva-völgyét, ez a blog kiváló kiindulópont lehet.

Archívum

...ahol a múlt mesél...

2012.11.06. 06:32 historiavolgy

A História-völgyről

Címkék: História-völgy

A História-völgy Magyarország északkeleti részének és Szlovákia déli részének ( a hajdani Felvidék) domb- és hegyvidékét átszelve fűzi össze a múlt ránk maradt emlékeit. Ezen a vidéken, melyet elkerültek vagy alig érintettek az utóbbi 150 év mindent átváltoztató modernizációs folyamatai, sikerült megőrizni kulturális örökségünket. 

A lankás kies táj, a román kori kis templomok sora, a kontyolt tetejű, tornácos parasztházak, az aranyló méz édes íze, a mezei virágok illata és a régi mosókutakból csobogó víz látványa eleve visszarepítenek a múltba. 

A völgy kétségkívül legnagyobb attrakciója az edelényi L'Huillier-Coburg kastély, ami Magyarország második legnagyobb barokk kastélya és felújítása után, régi pompáját visszakapva, méltán számíthat a látogatók érdeklődésére. 

edeleny_l_huillier_coburg_.jpg

A Csereháti településszövetség önkormányzati, vállalkozó és civil partnereivel a még megmaradt értékek feltárására, helyreállításuk elindítására és a széles közönség számára elérhetővé tételére vállalkozott, amikor elindította a História-völgy projektet.

A Bódva-völgy és mellékvölgyei több, mint egy tucat településén kínálunk a mai kor emberének élményt nyújtó programokat. Egy-egy településen egy-egy történelmi korhoz kapcsolódó, a kor hangulatát felidéző cselekvésre is alkalmat adó kiállítással, kisebb és nagyobb rendezvényekkel, étkezési lehetőséggel és az itt szerzett élményekre később is emlékeztető helyi termékekkel várjuk a látogatókat.

121090.jpg A História-völgy kapuja Boldván

Forrás: História-kalauz

A Csereháti településszövetség honlapja

História-völgy a Facebookon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://historiavolgy.blog.hu/api/trackback/id/tr24893004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása